WhatsApp järjestöviestinnässä, osa 2

Lyhyesti lähetyslistan luomisesta.

WA:n lähetyslista (broadcast message) toimii siis niin, että listalle mukaan haluavalla pitää olla lähettävän tahon puhelinnumero tallennettuna omiin yhteystietoihinsa. Muuten viesti ei kulje. Listalla olevat eivät näe muita listalla olijoita. Jos vastaanottaja vastaa listalta tulleeseen viestiin, vastaus menee vain lähettäjälle, eikä koko listalle (vrt. ryhmät). Ja jos lähettäjä vastaa viestiin, vastaus näkyy vain näiden kahden välisenä keskusteluna, eikä mene koko listalle.

Uusi lista luodaan ”Uusi lähetyslista” -painikkeen kautta (löytyy vähän eri paikoista Android- ja Windows phone -luureissa). Listan voi luoda lisäämällä sille vähintään kaksi yhteystiedoista löytyvää vastaanottajaa. Kun lista on luotu, pääsee sinne lisäämään vastaanottajia Lisää vastaanottaja -namiskan kautta.

Kun lisää uuden vastaanottajan listalle, tämä näkee vasta liittymisensä jälkeen lähetetyt viestit. Eli kolmen kuukauden takaiset tauhkat eivät päsähdä uuden tilaajan ruudulle. Sekin on ihan kiva juttu.

(Testasin listan toimivuutta ensin turvallisesti kollegoillani, ja sen jälkeen vasta lisäilin listalle myös ”oikeita” vastaanottajia.)

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s