WhatsApp järjestöviestinnässä, osa 1

Nyt.fi aloitti uutisten tarjoilun WhatsApp-palvelussa viime vuoden lopulla. Ja mitä isot edellä, sitä pienet perässä 🙂

Pääkaupunkiseudun Partiolaisissa ollaan WhatsAppin kanssa vasta käyttöönottovaiheessa, ja eteneminen tapahtuu kokeilemalla – yrityksen ja erehdyksen kautta. Ajattelin jakaa opitut asiat ja tehdyt havainnot, jotta kaikkien ei tarvitsisi samoja mutkia etenemisen kanssa tehdä.

Alkuun pari keveähköä perustelua sille, miksi päädyimme WhatsAppiin esimerkiksi Telegramin sijaan: WhatsAppin lähetyslistat (Broadcast Message) sallivat lähettämisen kerralla 250 vastaanottajalle.  Telegramilla listan koko voi tällä hetkellä maksimissaan olla 100. Eli osittain vastauksena on ylläpitäjän laiskuus. Plussaa myös siitä, että WA:ta voi käyttää osittain Chrome-selaimella.

Toinen syy on se, että WA on se palvelu, mitä iso osa ihmisistä tällä hetkellä käyttää (kurkkaa esim. Harto Pönkä, some-katsaus 2/2015).  Miksi turhaan mennä sinne, missä muut ei ole?

Palvelussa jaettava sisältö tulee olemaan pääsääntöisesti partiouutisia ja tapahtumamarkkinointia, joten kohderyhmä on joka tapauksessa samoajaikäiset (15-17-vuotiaat partiolaiset) ja siitä ylöspäin. Harva 12-vuotias kuitenkaan itse(näisesti) tekee päätöstä esimerkiksi viikonlopputapahtumaan osallistumisesta. Näin ollen WhatsAppin ilmoittama 16 v. ikäraja käyttäjille ei tuota ongelmia kohderyhmän kanssa.

Jäsenille kuukausittain lähetettävän sähköisen uutiskirjeen lisäksi järjestön arkiviestintä hoituu meillä pääsääntöisesti nettisivujen ja sosiaalisen median kautta. Asiaa on paljon. Ja tavoittavuuden kannalta lievästi ongelmallista on, että tärkeät asiat hukkuvat uutisvirtoihin eivätkä näy kaikilla, eikä kukaan dinosaurusta nuorempi enää mielellään lue sähköpostia. WA ei kuitenkaan tule korvaamaan mitään nykyisistä kanavista, vaan toimii niiden rinnalla. Tavoitteena on saada se tukemaan nykyisiä kanavia.

Voi myös olla, että muutaman kuukauden kokeilun jälkeen toteamme, että ajatus oli huono. Se jää nähtäväksi, mutta ei kokeilemalla mitään häviä 🙂

Kerron seuraavaksi käytännön tason kokemuksista käyttöönotossa.

 

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s